Friday, April 12, 2013

Birthday Mama ;)

Assalamualaikum,

9 April 1960, adalah hari yang sangat bermakna bagi insan yang aku hargai, sayangi & sentiasa berada selalu tak kira susah atau senang. Selalunya orang akan lakukan seperti ini untuk menyambut harijadi seseorang itu :

After singging "Happy Birthday" song, we blowing the candles out and make sure the birthday girl or boy making a wish and eating the cake.

Zaman sekarang lain, sebelum nyanyi ambil gambar "klik" then scream a song Happy Birthday like wow million thanks, lepastu ambil gmbar "klik" tiup lilin & upacara memotong kek pun mengambil masa 10 minit untuk ber"klik", selepas itu masa makan kek ambil gambar tak ingat dunia, just press "klik klik klik". Tengok dalam memory camera ada 200 keping gambar. Horeyy for us !

Akan tetapi, terjadi suatu kejadian yang tak kan aku lupakan pada malam sebelum 9 april 2013. Aku meninggikan suara terhadap Mama aku. Seriously, the experience was unforgettable. I'm crying crying crying  non-stop sebab mengenangkan nasib yang kan lagi parah. Alhamdulilah, aku berjaya memberi ucapan selamat hari jadi kepada mama aku melalui pesanan ringkas (sms) pada keesokkan harinya. For me it simple but maybe nice, cukup untuk redakan kesedihan terhadap beliau.

To : Mama

"As salam. Mama, kakngah nak minta maaf pasal malam tadi kakngah marah mama. Kakngah tak berniat macam nak tinggikan suara. Harap mama maafkan kakngah. SELAMAT HARI JADI MAMA YANG KE-53. Sayang mama selamanya :)"

Message delivered. (tangan m'gigil & hati berdebar-debar)

Next tommorow morning, mama tegur aku. Dalam hati aku terlompat-lompat rianggg. Syukur alhamdulilah. Terima kasih kerana mendengar doa hambamu yang kerdil ini. Amin ya rabbalamin. Kakngah nak mama tahu yang kakngah sangat sayang pada mama, walaupun mama kuat membebel, kuat marah, kuat bersuara tinggi dengan anak-anak mama. Kakngah janji anak mama sentiasa berada disisi mama & tak kan pernah tinggalkan mama samada kakngah menjadi seorang yang berjaya atau miskin suatu hari kelak. Ampun semua kesilapan kakngah, mama.

Thank you for reading !
Love, N

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)