Friday, February 22, 2013

Scary Nightmare !!

Have you ever had a nightmare?

I do ! I had a very scary & horrible nightmare last night. 2 times okay so 2 kali 2 cerita mimpi buruk yang scaryyy sangat aku alami malam tadi. Could you imagine that kulit kepala korang tertanggal / tercabut / terkoyak? Reason apakah yang nak disampaikan kepada aku. Sampai blur & jammed otak aku dok paham kan mimpi tersebut.

I'm still afraid because for me it was so real macam korang tengok movie SAW dari episod 1 - 8 agak m'ngerikan evendo aku ni tak heran sikit pun tengok badan sana terkoyak ke, kepala terputus ke aku main rileks je tengok cerita macam tu kt panggung wayang. But kali ini lain, kulit kepala aku sendiri terkoyak ? memang meraungg la aku dalam mimpi !!

Lets start, after maghrib aku tidur disebabkan sakit sengugut yg melampau & keletihan b'kerja seharian so aku memang perlukan tidur yang cukup untuk redakan sakit & letih aku. Mimpi aku  bermula dengan pelbagai watak dalam tu termasuk keluarga, kawan poly, kawan sekolah & orang yang tidak dikenali pun ada. Weirdo ok tapi aku buat rileks lagi. Adegan apa ntah tiba-tiba aku dengan sorang kawan aku (tak rapat mana tapi kat sekolah dia kuat pot pet pot pet) start bergaduh, sebab tak puas hati untuk satu topik sahaja. *topik tak ingat.

Aku berada di hadapan cermin besar. Aku pegang rambut aku, pegang dan terus membelai. Tiba-tiba aku rasa kulit kepala aku sakit aku angkat rambut aku untuk melihat kulit kepala aku, bila tengok kulit kepala aku dah bernanah & hampir terkopek. Aku berhenti.... after that, aku cuba nak tengok sebelah kiri kepala aku, aku angkat rambut zappppppp terus tercabut kulit kepala aku. Besar pulak tu, kalau kecil boleh lah terima ni besarrrr punyeee botakk kot ! Seriously aku pandang ke arah kakak aku dan mengangkat rambut tersebut menunjukkan kepada kakak aku. My sister sangat terkejut dan terus terngangaa & tergamam.

Tiba-tiba aku terbangun dari mimpi buruk tersebut disebabkan kakak aku kejut aku untuk bangun makan malam. aku just mengangguk dan memberitahu yang aku b'mimpi buruk tadi bla bla bla bla. Then my sister told me like this "ohh, patut la kau tidur tadi berbunyi-bunyi macam takut, sebab tu kaklong kejut kau". Aku tidur semula. Pada pukul 2 pagi, aku terbangun dan buat apa yang patut basuh baju, gosok gigi, gosok baju untuk ke office, m'cari makanan untuk mengisi kekosongan perut aku dan tidur semula pada pukul 4 pagi.

Pukul 5 pagi, aku terjaga dari tidur lagi ! Aku mimpi buruk lagi yang sangat m'yeramkan tetapi i'm so sorry guys, aku tak dapat ingat langsung mimpi kedua apa yang aku mimpikan malam tadi. Just i know, semasa aku terjaga aku tahu yang menjerit kecil "arghh, arghhhhhhhhhh"dan beristighfar. Aku meneruskan tidur aku sampai pukul 6.15 pagi pergi kerja lah. Haishh apa tujuan mimpi tu pun aku taktahu. I'm so scared ! :(

Sebenarnya aku jarang-jarang sekali dapat mimpi selalunya aku tidur mata gelap gelita dan bangun dari tidur macam biasa. Last year punye cerita pula ni, I dreamed that I was nearly raped (dirogol) by someone yang aku tidak kenali langsung (hopefully aku tak jumpa dia didunia). Dah la muka m'yeramkan sekali memang sesuai pegang watak tu. hahaha. Macam ni, aku berada di rumah sorang-sorang (waktu siang), tiba-tiba mamat tu datang dari pintu belakang dapur datang dekat ke arahku & nak ngapppppp aku then aku terjaga dari tidur. tu je ceritanyaaa. hahaha

Satu lagi mimpi buruk last year, ialah aku bermimpi tentang gigiku patah. Orang katalahh kan kalau mimpi gigi patah ni ahli keluarga / saudara kita akan meninggal dunia. Masa itu aku sangat cemas okay dan berdoa supaya semua dalam keadaan selamat & sihat sejahtera.

Emm, but aku masih tak puas hati dengan mimpi buruk aku malam tadi kerana masih menggangu ingatan aku. ishh blah blah kau mimpi buruk. Well, better aku ignore saja mimpi yang tak berapa logik tu. Semua orang tahu kan MIMPI ADALAH MAINAN TIDUR.

Let's start the day with big smile. Thank you for reading !
Love, N

1 comment:

  1. so u know, aku pernah baca kt mana ntah kalau mimpi tak elok jgn cite kt org utk kebaikan sendiri. cuma aku pn tak fhm apa maksud kebaikan sendiri tu. byk2 istighfar k kngah. it's just a dream. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)