Saturday, February 2, 2013

#Drink More Water

Assalamualaikum
Kebiasannya kita kurang melakukan perkara yang wajib untuk kesihatan dalam badan kita. So bagi nad minum air putih semasa perut kosong adalah sangat baik untuk kita. Topik entri kali ni ialah Air putih, air kosong, air masak, air suam, air sejuk & lastly skyjuice. Lebih baik kita teruskan meminum air pitug sebagai rutin ataupun aktiviti harian kita.

Pastikan u'olls minum air dengan serta-merta sebelum tidur dan selepas bangun dari tidur adalah sangat baik kerana antara dapat menghilangkan penyakit seperti penyakit pening kepala, sakit jantung, gastrik, cirit birit, buasir, penyakit mata dan lain lain. Please trust me, it will help you in your future, kemungkinan buat masa kini tiada efek atau penyakit, in the future siapa tahu bermacam-macam penyakit nanti ada. Kita juga susah kan, so let's minum air !

But WAITTT ! Siapa suka minum air sejuk? Please angkat kening sekarang. Bagi awak yang gemar minum air sejukkkk selepas makan. Mulai hari ini better awak kurangkan minum air sejuk selepas makan kerana ia dapat melambatkan pencernaan. So let's kurangkan minum air sejuk !

Tips yang senang & mudah bagi orang bekerjaya macam saya dan awak sekalian, bawa lah sebotol air putih ke office or everywhere. Janganlah malu atau segan nak bawa botol air besar gedebukk tu. Aku umur 23tahun tapi bawa air botol besar tak ada hal pun. Orang nak pandang pelik, ignore them & teruskan sihatkan badan kita ni. 1 botol besar tu dah boleh anggap kita minum 8 gelas sehari tau. So, don't be shy baby !


Bajet muka aku macam flawless skin habis. Tapi Alhamdulilah, ini hasilnya bila kita keep drinking air putih all the time. Seriously aku tak tipu day by day kulit nad rasa segar & sihat setiap pagi. So in love with my skin. U'olls, must drink always tau! Banyak kelebihan minum air ini, antaranya kulit wajah sentiasa rasa fresh (tak lesu), kalau lesu tu maybe  produk makeup awak. hahaha, selain itu juga dapat membersihkan sisa sisa toksin dalam badan kita dengan baik & lancar. It will help you. trust me ;)

Thank you for reading !
Love, N

5 comments:

  1. kite sangat lah bercinta nk mnm air masak. sampai kena kencing kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa sampai bercinta lyaa nk minum ye. babap kang :D

      Delete
  2. Replies
    1. Good, ingat tau minum air masak selalu. ehhe

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)