Tuesday, January 29, 2013

Special, nonie

Assalamualaikum, 

Last week, bawa Nonie ke Hospital Veterinar, Cheras. Guess what, nonie kena bisul kt bahagian tut tut tut dia. kemungkinan bengkak sebab anak-anak nonie semangat menyusukan. so terlalu ganazzz maybe. Aishhh, pity nonie. Pertama kali aku jejakkan kaki ke hospital comel untuk binatang-binatang. Pelbagai spesis kucing ada tau & im so excited tengok gelagat kucing lain-lain. But nonie just duduk sebab sakit.


Tunggu turn untuk daftarkan nama nonie it takes one hour, after that tunggu turn untuk terima rawatan ambil masa 1jam lebih la jugak. Seriously? Aku tak makan dari pagi semata-mata bawa nonie dan tunggu bagai nak gastrikk perut aku ni. Akan tetapi aku cuba bertahan.


Ding Dong 1026 ! Ding Dong 1026 ! Bilik 5 !

Aku bergegas menuju ke bilik nombor 5, buka pintuuu wow wow wow manisla doktor ni. Nama doa Doktor Shafiq. Dia sangat lembut & penyayang dengan nonie. Part paling kelakar nonie takut nak keluar dari sangkar apabila masuk dalam bilik tu. Tak pernah tengok nonie dalam keadaan macam tu. tak duduk diam dibuatnya gelisahhh. 

"Ya Allah ! Bisul ni dik, bisul dah pecah ni. aduhh" itulah perkataan pertama yang keluar dari mulur doc setelah melihat penyakit nonie. mananya tak sakit, bernanah bisul nonie itu, manusia kena pun dah sakit, lagikan binatang kucing comel. Doc suntik antibiotik dan membersihkan nanah nonie. Doc said yang nonie kena lakukan pembedahan. Aku macam what? seramnyaaaaa, poor nonie again :( Then make an appointment next week sebab hari jumaat buka setengah hari. What? apalah punya hospital kan buka waktu sekejap sahaja. Kasihan nonie tanggung sakit sampai hari pembedahannya.

Untuk mengelakan nonie menjilat-jilat nanah, doc bagi nonie pakai "cone of shame", kah kah nonie is so cute pakai benda alah corong tu, mengamuk nonie pakai benda itu sebab dia tak suka that thing ! For awhile, nonie have to pisah with her son & daughter utk mengelakkan anak nonie menjilat nanah di badan nonie. Terpaksa balik rumah, separate kan sangkar between nonie & anak anak nonie. miaw miaw miaw lah anak dia everytime.

Now, aku sangat berdebar menunggu hari bedah nonie. Hopefully it gonna be fine, nonie kena kuatt ! Kak nadia always here for you, nonie. Cewah dah macam bagi ayat kt pakwee tuu, puihhh ! 

Thank you for reading !
Love, N

2 comments:

  1. nanie kuat macam akak ke mama nadiah nie... eheheh harap nonie cpt sembuh seperti selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, kak nadia tk kuat mana pun. thanks eika. :)

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)