Monday, January 7, 2013

Result aku lagi

Assalamualaikum, 

Jumaat malam, terima surat dari Majlis Peperiksaan Malaysia. Otak aku berfikir something. Apa isi kandungan dalam surat ni ya, tak kan pasal PTPTN kot. Teruskan dengan m'goyak tepi kiri surat koyak tepi kanan surat walhal sebelah tangan kanan aku sedang enak mengaut nasi didalam pinggan untuk menyuap ke dalam mulut comel aku ni. weeee perasannya. Setelah membuka sampul surat dengan ganas, selebet, gelabah dan teruja. Aku mengecilkan mata & mengintai ditepi sampul surat itu untuk mengetahui isi kandungan tersebut. OH MY ENGLISH, MUET !!! Surat dah sampai. terus mengintainya agi. ngintai lagi mana mana band. Berapa aku dapat? 

BAND 2

Aku terus tergelak dan terus-terusan gelak besar. Seriously korang, masa muet nov 2012 tu aku main-main jawab sebab aku tak prepare apa-apa pun disebabkan busy dgn final exam, projek & homework yang bertimbun-timbun diberikan. Sebenarnya aku tak percaya boleh dapat band 2 woo, mesti korang pelik kan "ekeleh band 2 je pun, bukan band 4 nak heboh kat semua orang yg tak percaya dapat band tu bagai"

Up to you lah. Ini pendapapat aku, atleast aku berbangga juga dapat mengambil MUET & dapat rasakan pengalaman mengambil muet. Yela tak pernah ambil muet, apabila ambil muet tu gelabah risau juga even satu kumpulan dengan kawan sendiri. Wehuuu berpeluh berpulun nak fikir idea untuk menjawab. In sha Allah to improve my english lagi aku nak ambil muet lagi in this year ! Korang sokong aku tak? Sepertimana azam yang aku senaraikan. aku nak improvekan skills aku. Mulai sekarang, aku perlu mula unutk lakukan ini semua !

1. Watch english movies with subtitles
2. Read book, magazines, novel, blog & newspaper
3. Listen to english songs
4. Start a blog in english
5. Write in your diary / journal in English
6. Be best friends with a good english dictionary
7. Speak the language whenever you can
8. Leave a new word a day

In sha Allah, i will do my best. Thank you buat insan-insan yang sentiasa sokongg "nad" dari belakang, tak kira depan, sisi, atas, bawah. Tapi aaaa no no jangan tikam belakang. Berdosaaa tau !


Thank you for reading !
Love, N

18 comments:

  1. tak per kak long adaa,....haa! speaking dgn dia hari2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, yolah speaking hbis tergelak2 dgn kaklong. hhee

      Delete
  2. saya pun tak amik muet lagi nie. takut pulak. ihiks !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweetie, tak mao la takut takut okay :) heheh

      Delete
  3. xyah amik da . u bukan nk jadi lecture/cikgu english pn . okay da tu band 2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah, ala nak amik juga utk puaskan hati ni. hahaha

      Delete
  4. Kalau kite. fail bab writing. sbb mase tu la pkr grammar ke laut. verb to be ke hape semua haram jadah xingat.

    tp sjk keje, atleast boleh improve . sbb hr hr kena speaking dgn client. so no worries dear
    one fine day nnti,mesti expert punya
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin, i hope so. Insha Allah semua ni kena cuba kan? thanks a lot dear. hehehe. now keje pun boss speaking je, so improve sikit2. hehe

      Delete
  5. xtau sgt pasal band2 ni.. heehe .. ape2 pun tahniah.. n gud luck 4 study.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, itsokay. thanks a lot. really appreciate that. you too best of luck in your future. Amin :)

      Delete
  6. heheh.

    dalam aviation pulak.
    ada "muet" nya jugak.

    kitorang panggil aviation englist test.
    macam macam cara boleh ambik test ni.

    cara wan ambik, dengar orang cakap macam macam accent and jawab pakai mic.

    susah kot nak pass.
    sekali retest, kena bayar RM450.

    nasib last last, dapat band 5.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh, rasanya mcm aviation tu lg susah dr muet je. Tahniahh sbb dpt band 5, mesti sungguh2 ni kan. In sha Allah, saya cuba lagi ! :)

      Delete
  7. kite dulu amik muet masa form 6 nak stpm. ambik 3x tau. hahaha. buat2 selamber je xyah nak malu ke segan. duit kite kan pedulik lah kat org. haha. lepastu masuk u final sem kena amik test yg mcm muet jugak name nye TECS. sebijik mcm muet tapi ni under u je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya budak form 6 lagi hebat tau masa ambil muet. Tabik springgg lah ! hehe. Kan? Duit kita, membazir pun ke arah yg patut bukan salah. hehe/ Thanks dear. Amin, i hope ur success in ur future :)

      Delete
  8. hye awak!
    kita pun amek muet dulu, tak prepare langsung, sebab time tu still dalam semester 5, saje amek untuk tau pengalaman. lagi pun time tu, tak rasa nak sambung degree, akhirnya dengan result muet yang memalukan tu,dapat gak continue to degree. hihi

    goodluck for you :)

    datang follow awak kat sini~:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye laskar pelangi !
      Alhamdulilah, actually kalau saya nk cont degree kos saya tak perlu nk tinggi2, asalkn amik muet ke. but demi nak puaskan hati nak amik jgk. ehhe. Thank you LP ! Happy sgt, all the best for you too :)

      Delete
  9. Tak reti jgk bi. Huhu sme r band 2 gk. Kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepp sep give me 5! haha. lawak je asalkn tk dpt band 1. aiyoyo nak cuba lagi

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)