Wednesday, December 26, 2012

The result

Assalamualaikum, 


3week ago, result final exam aku dah keluar. Tepat jam 12 malam, log in dalam sistem i-pelajar punya la susah sebab ramai sangat yg online. LOG IN ! Yes, aku klik sana klik sini klik bahagian 'peperiksaan'. Klik semester akhir then pejam dua belah mata & klik. Mata aku satu per satu buka, angka 3.34 kelihatan pada CGPA aku. Masa tu, hati aku hancur luluh bak air sungai mengalir dgn deras. Aku tahan, aku gengam "tetikus" aku dgn kuat, aku cuba tahan, aku tahan, akan tetapi satu titik air mata aku jatuh jua akhirnya. Lalu aku menangis teresak-esak tanpa henti. Aku menuju ke kamar tidur mendapatkan kakak aku untuk memberitahu dan kongsi kesedihan. 

Aku kejut, "kaklong, kaklong,". Aku mengoncangkan badan kakak aku yang kaku sedang enak dibuai mimpi  Aku terduduk di tepi katil disisi kakak aku. Kaklong bertanya "kakngah kenapa nangis ni, kenapa?" aku teresak-esak dan tidak mampu nak katakan tentang result aku. Selepas memberitahu segalanya. Kaklong sangat berbangga dengan hasil aku dan memberikan nasihat. Hati aku seidkit tenang masa itu.

Aku text which is he my bestfriend but after 2 text he didn't replied my message. Im totally sad sebab aku tengah sedih kan & so i need to share kesedihan terlampauu aku masa itu. Then, aku contact which is he my bestfriend and the only one my listener ever bila aku ada masalah itu ini. Haikal, dia suka buli aku & aku rasa nak bunuh dia je kalau dia berada di depan aku. Thanks a lot Haikal always cheer me up & bg advise yg baik kepada nad mlm itu. Eika, thanks always bersama dgn kakngah. U're truly truly my friend :)

Mama & Abah thanks sebab selalu ada dengan kakngah even kakngah tak dapat nak capai yang mama & abah impikan. Kakngah minta maaf ye :(

Kenapalah aku tak dapat 3.50 ke atas atleast dapatlah AKJ (Anugerah Ketua Jabatan) macam kawan-kawan aku. Im truly proud with u guys, korang semua mmg hebat hebat sebab dapat cgpa yg tinggi. aku sangat berbangga mempunyai kawan-kawan seperti korang. 

Alhamdulilah, aku redha dengan semua ini. Ini kehidupan aku, ujian aku, dugaan aku dan aku akan lalui dengan baik. Aminnn ya rabbalamin :)

Thank you for reading !
Love, N

10 comments:

  1. It's ok sayg.. Nad punye result sem 6 da cukup bagus even tak dapat AKJ .. cool syg... ana bangge dengan nad.. LUVE YOU ! jgn sedeyh2x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana, thank you so much. em dulu sedih2 skrg im okay dah boleh etrima hakikat. hehehe :D TQ DEAR. Muahh

      Delete
  2. congratsss!!! :) YAHHH...ITS OKAY KAK NGAHHH... at least ade drpd nothing..

    kak ngah dah buat yang terbaik.. :)

    heyyy..subjek kite lebih kurang je.hehhe..WAAAHHHH..bez la dah habis dip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah ! Thank you sgt sgt ye yana. itu la, atleast ada dr nothing, right? hihi. Yup so far dip dah lepas, nak cont degree plak. nak pengsan dah kakngah ni. hehe. btw, thanks again yana comel ;)

      Delete
  3. woi gedik! first aku tak phm nape nak sedih dengan result yg cantik itu. then i realize, ofkos lah sedih dah last sem target AKJ tp sipi je. anyway, jgn terlalu down. yakin rezeki itu ada sbb yg pegang rezeki tu Tuhan. org yg result the best wahlaweii pn belum tentu masa depan terjamin. ohye. aku menjadi kepingin mau tau deh. siapa sih cowok yg loh pikir itu? (refer komen kau kt blog aku tu -untuk dia.) :DD jadi penasaran niii. ;pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi siapa gedik? hihi. Sedih la wehh. Gila tak sedih apa yg kita kejarkan & imipikan tak menjadi kenyataan & harapan tinggi dr org lain tk dpt hajatkan. but sokay, benda dah lepas i nedd to focus on my future pule. Pray for me dear ! kih kih, nak thu siapa? dlm hati kau je yg tahu sendiri . puii :p

      Delete
  4. congratss sis =)
    okaylah tue, usaha lagi yer untuk akan datang. rezeki tue pasti ada. Insha Allah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much dear. in sha allah utk degree nnti akak try lg better than this. amin. thanks dear. muahh sikitt <3

      Delete
  5. xmau sdh sdh dah dear.

    work hard lg. insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Em ye sayang. now nad dah okay. alhmdulilah redha dgn apa yg nad buat ni. Thanks dear, muahh <3

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)