Friday, November 30, 2012

Kenangan Terakhir (Part 1)

Assalamualaikum, 

Siapa tak pernah melalui kenangan terakhir, detik detik akhir bersama kawan kawan awak kan? Bukan detik kematian ye, tapi detik perpisahan, detik kegembiraan & detik kesedihan. Ya, aku baru sahaja melalui detik detik tersebut beberapa hari yang lalu.

Khamis yang lalu selepas tamat menduduki peperiksaan akhir bagi semester akhir aku (macam menduduki SPM 2012 pula nervous nya cerita), Aku & kawan serumah meluangkan masa bersama sebelum pulang ke tempat asal memasing. Beli tiket wayang The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 2, beli seat untuk 8 orang, pukul 11.40 malam layan ramai-ramai cerita vampire dengan serigala tu. aku rasa tengok cerita tu mcm dibodoh-bodohkan atau aku gila? Oh noob gila aku ! haha. Anyway, great job Twilight Saga. sweetest ending ever ececcee last last Bella pandai buat slideshow untuk Edward  gitu, hebakk betul kuasa kau Bella :)

Kembali topik yang asal, keesokkan harinya ya jumaat we had a great moments together, laugh together, gila together, makan nasi kandar for last time together, stuck in jam road together, ber-pose together and awak tahu lah tu adalah kenangan yang aku takkan lupakan ye kawan-kawan. What we had through together susah senang gado baik tetapi we were always stick together no matter what, kita satu rumah even kumpulan di dalam kelas kita tak bersama tapi kita selalu saling bantu-membantu, saling tolong-menolong dan itu yang aku sangat bangga & sayang sekali awak semua mempunyai kawan yang sangat baik hati budinya masing-masing.



First of all,  perut mesti diisikan dengan makanan sebelum merayap kan so kami pakat ramai-ramai makan di Nasi Kandar Line Clear. Komen sikitlah, kian popular Nasi Kandar Line Clear ni di area Pulau Pianng, menjadi sebuatn orang ramai. Aku sokong truly sedap 100% but kebersihan bagi tempat ini ada gred C. Last year aku pergi ada selera makan tapi tikur besar besar akan lalu lah sebelah korang. haha. Tapi aritu aku pergi so far dah semakin bersih, kena improve lagi tang kebersihan. Tu yang sodapppp kot !

Next going to Penang Hill. Tempat ni sangat nyaman, sejuk pun boleh lah sebab atas bukit so korang akan dapat rasa angin sempoiii kat atas bukit tu. Truly untuk orang dating-dating-dating macam awak tu best lah ! 

Nak main teropong teropong segala pelusuk alam tu kena charge RM 0.50 X 2 tau, bukan percuma tapi berbayar ok, Bayar lah ! 



Kat atas ni ada juga tempat makan, ala ala food court. Biasalah, bila dah dekat atas ke bawah tahan ke mestilah mahal kan setiap harga makanan/minuman. Tapi beragak lah kan, kalau setakat aku beli air sebotol lemon ice tea RM4.00, aku bayar masa tu tak ikhlas & rasa nak sepak muka kakak tu sekali. eeeee nasib baik aku jenis memberontak dlm hati mcm ini \(>.<)/


Selesai pose sana pose sini, singgah ke Queensbay Mall tapi gambar tak ada sebab masing-masing kepenatan berjalan. hihi. Lepas tu, stuck in jam road almost for 2 hours. Bayangkan lah baru aku rasa macam mana jadi drive mata kena buntang tengok jalan penumpang tidur like this krohh krohh krohhh, Tapi Hajar je yang tidur yang lain sentiasa menemani aku. haha. Thank you dear :)

Butterworth Jetty : kami hantar Hajar pulang ke tempat asalnya. (padahal celebrate birthday boyfren kat Ipoh). Dia menaiki bas dengan bagasi yang besar amboiii betul2 nampak pindah rumah ni. Semua sedihhh sebab lepas ini tak dpt nak jumpaaa selalu, & Fizah nangis esak betul. Alololo comel !

Will be continued...

Thank you for reading !

2 comments:

  1. Alahai comel nya kwn kwn die.
    stylo pulak tu msg msg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alalala, thank you lyaa. hehe. semua ada pakar kecantikan masing2 aaa katakan :P

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)