Thursday, November 15, 2012

Hwaitingg !

Assalamualaikum

Why? Lately ni aku rajin meng-update blog. Aku terlalu pressure dengan final exam yang bakal ku tempuhi pada 17 November 2012 ini. People always called me "mata panda" !! What the fish lah kan dan kawan-kawan aku selalu cakap aku ni "tak cukup tidur" sebab bawah mata aku looks swollen, yes i admit aku jenis tidur lambat. Bla bla bla anak dara tak baik tidur lambat-lambat, tak elok ! So what kalau tak elok? memang sebetulnya mata aku bukan jenis tahu lelap awal-awal.

Topik : mata panda, tak cukup tidur and whatsoever !

Aku tak kisah pun orang kata tak cantiklah mata bawah nampak lebam. Ini adalah kehidupan aku dan aku biasa dengannya. Janganlah asyik bagi ceramah berlambak mana pun, aku tak peduli. Aku seorang pelajar dan secara automatik otak aku hanya bergerak pantas & rajin dikala waktu malam. 

My ways study dulu dulu memang  last minute study punya. Esok ada test / exam , baru sibuk terhenggeh-henggeh busyyy kan diri nak study itu ini. Sebab aku tahu, otak aku cepat berfungsi dengan cara itu. Kalau nasib baik, 100% markah aku dapat ! Kalau tidak bernasib baik, memang 60% sahaja aku dapat.

Aku buat revision pada lewat tengah malam, aku akan tidur dahulu untuk rehatkan minda & cukupkan quota tidur aku. Kalau tak, esok pagi memang payauu lah ke kelas, kan? Before pergi ke kelas, im usually take a breakfast, just a simple breakfast ! Every morning im ate roti bakar with strawberry jem & planta. Itu dah memadai & satu paket red guava. Aku suka air red guava ni sebab dia beri tenaga dan lawas pun cepat. U'olls boleh cuba minum juga. Itulah punca mata aku selalu ber'panda je, berjaga lewat malam, correct answer !

Aku tengok kawan-kawan aku sangat rajin mempersiapkan diri mereka membuat revision bagai while me macam tak ada function, duk relax baring dengar lagu tengok movie. Kepala kau oi !

Akan tetapi starting this semester, yes for my last semester i need to do something extravaganzaaaa ! Early preparation, perghhh macam tidak percaya. 2weeks before final exam aku dah start do some exercise and take it seriously. Gila tak seriuss !

Setiap kali sebelum aku memulakan pembelajaran aku akan berdoa untuk kebaikan buat diri sendiri :


Selepas itu barulah kita boleh memulakan sesi pembelajaran kita dengan sempurna, jangan ambil remeh ya perkara sebegini. In sha Allah secara tidak langsung, anda akan rasa tenang & bersungguh-sungguh. Aminnn. 

Oh lupa, i'm officially deactived my facebook account. Oh my, it just for temporary lah. Dear Facebook, you always support me to get less mark in my test, quiz, tutorial exercise and many more. Ahh fed up ! Jangan terkejut sangat. Saja nak tunjuk aku struggle along for final exam. Aku last semester student ok, so i need to do something better than ever i had. This is my last chance to perform well. Keep supporting me, readers !

Thank you for reading !

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)