Wednesday, October 3, 2012

Teaser : K A W A N

Assalamualaikum

First of all happiness is a choice. Yes, no matter what happens, I choose to be happy ! Happy with my friends. Yes I do ! Ini suratan dalam hidupku seharian. Always be happy no matter what happens. Even ada masalah dengan kucing ke, famili ke, just smile baby kan tak kena bayar pun jika senyum selalu. Tapi orang akan pelik apa la keno la budak ni senyum je memanjang. So ignore them, move on !

Alhamdulilah, ditakdirkan dan dijodohkan mempunyai kawan-kawan seperjuangan yang sangat baik orang. Mereka bersifat terus terang, menjaga hati antara satu sama lain, memahami masalah, lawak, kelakar, pelbagai karakter, pelbagai emosi, pelbagai kisah, pelbagai bakat, pelbagai ilmu, pelbagai ragam, pelbagai suka duka dapat dikongsi apabila bersama mereka. A true friend is the only therapy you'll ever need :)

Bak kata orang dulu-dulu, 

Kalau nak tahu dia kawan sejati / orang yang baik, duduklah serumah atau sebilik bersama dia baru kita tahu perangai sebenarnya. 

Betul kata orang dulu-dulu, aku sangat menghargai sangat apa yang Allah S.W.T kurniakan pada aku, dapat berkawan dan mengenali kawan aku seorang demi seorang. Alhamdulilah, tiada permasalah diantara kami sepanjang 1 tahun setengah duduk sebumbung. Bermacam-macam cara untuk disettlekan masalah itu ini. Tak mao pendam pendam okay sesama kawan

Pembelajaran, kami bersaing secara sihat. Tak main la gaduh-gaduh "eh, kenapa markah tinggi?" Eh tak acilahh. Tak puas hati? No, kami tak kan rasa macam tu sebaliknya kami will support each other. Yes, no matter what. Kau tak paham kira-kira ni nak calculate cmne? "Senang je, meh sini aku ajarkan" Tengok, kan senang je. Tak payah ada hasad dengki !

Akan tetapi satu sahaja, kami ni duduk je serumah tetapi keluar bersama tidak pernah nak meluangkan masa bersama-sama. Oh ya, 22 September 2012 tarikh yang sangat sesuai dan akan menjadi kenangan terindah buat kami. Alhamdulilah, apa yang aku hajatkan untuk buat "theme" tercapai dan aku memang semangat habisss yob !

Nak tengok apa "theme" aku pulun habis buat sampai lewat tengah malam? Aku adalah peneraju utama buat tema pada hari tersebut dan akulah tukang kilk! klik! klik! bagi setiap gambar. I'm the photographer lahh. 

Lokasi pertama : Empangan Mengkuang Dam, Penang

In action, aku sebagai tukang snap habis tongek dah aku rasa masa ini lagi lagi di bawah panas terik matahari yang bahang diatas otak aku.


Ini lah hasil "frame" atau "bingkai" gambar yang aku buat sampai lewat malam ke pagi gitu. Semangat tak aku sebagai seorang kawan bagi menceriakan suasana. Baik kan kita. Opss :)




 2nd, aku create "K A W A N". Yang ini buat aku rasa gembira sangat sebab maksud kawan ini amat bermakna buat diri aku dan orang lain. Ingat, jangan pernah tikam belakang kawan atau kawan makan kawan. Nanti aku makan kau, siap lah !

Lokasi Kedua : Straits Quay, Penang



 Aku menggalakkan sesiapa yang datang bercuti-cuti di Pulau Pinang, singgah lalu lah ke Straits Quay sebab tempat ni sangat ekslusif lagi bergaya apabila anda tiba ! Wahh, ayat nak promote habiss tempat ini. Tempat dia sangat cantik !

Lokasi ketiga : Tesco, Penang

Beli barang keperluan rumah bersama-sama sampai lah penatt, balik terus chow lin chow. 

Okay, note to yourself. Memang kawan sangatlah penting untuk seseorang, tetapi keluarga lagi penting untuk diri seseorang dalam menjalani kehidupan. Jagalah hati dan perasaan ibubapa u'olls selagi mereka masih hidup. Selamilah kasih sayang u'olls bersama keluarga tersayang okay. 

Thank you for reading !

14 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhhhh
    meriah
    kite pn dh lama tak photo shoot mcm ni ngn kwn kwn
    rindu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi lyaa, g la set time dgn kawan2 you. Sure bestt punye nnti !! :)

      Delete
  2. syokkk syokkk... so jelousss!!!... uhuhuuuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa alaa eika jgn jelous, soon kita buat mcm ni ok :)

      Delete
  3. If I can turn back the time, this what I want when we are at Melaka..wuwuwuwu...rindu Fiza "K" ..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan? kalau boleh mmg nak putar balik masa zaman dulu. takpe kahwin nnti buat mcm ni ke. hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Thanks babe. hehe idea dtg kemain lagi =)

      Delete
  5. aloooooo someyyyyyy nyee korang sumeeee. like like likeeee ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. maluu lah we all. Thank youuu cik zack :)

      Delete
  6. macam mengada-ngada...

    ReplyDelete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)