Tuesday, September 4, 2012

Eidulfirtri 2012 : Day 1

Assalamualaikum

Entri kali ini aku nak cerita with the whole section itu ini beraya di kampung halaman Alor Gajah & Klebang, Melaka. Kemungkinan entri kali ini akan menjadi lebih panjang dan dashyat bukan dengan cerita pot pet aku tapi penuh dengan gambar rayaa ! Alright, pertama sekali sebelum keluar rumah wajib snap gambar kan. Menjadi kebiasan dah sekarang. Yes, gambar dibawah ini aku bersama kakak aku. Comel orang aku lagi tinggi darinya. Memang jadi lumrah adik akan tinggi dari kakak & adik lagi comel dari kakak. Eh? 


HARI RAYA PERTAMA

Dipagi raya yang hening bersamaan 1 Syawal 1433H, bermula sesi bermaaf-maafan sesama keluarga kami. Alhamdulilah, everything goes well but the next day bergaduhhh balik memang macam tu kan. Hari ini minta maaf nangis nangis tapi esok buat lagi. Aiyooo amma appa !

 Mama & Abah, they totally sweet & happy together. Macam macam perkara mereka sering bertekak tapi masing-masing ada ego tersendiri dan bijak mengawal situasi. Alhamdulilah :)

Hanya 2 keluarga dapat meraikan pada hari raya pertama, 4 keluarga lagi beraya kampung belah lain laa. Sedih, tak sabar tunggu next year punye raya sure will be fun and happening dengan rumah nenek yang baru. fewiittt !



 3 lagi masih anak dara, seorang sahaja dah jadi mak dara. Yes, kak elin berangan nak jadi anak dara berusia 17 tahun. Puihh !



Thank you for reading ;)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)