Wednesday, July 25, 2012

Rakan Seangkatan

Assalamualaikum


Title sebagai student sudah sebati dalam diri aku, masuk kelas dengar, faham dan ingat setiap perkataan dan  maksud yang disampaikan oleh seseorang pensyarah tersebut. Tanpa pensyarah siapalah aku untuk menuju kejayaan (menuju puncak gemilang cahaya) *Intro lagu Akademi Fantasia. Hihi. Pasti, tanpa kawan-kawan disisi siapalah aku. 

Hampir 17tahun aku belajar aku kenal apa itu sekolah, apa itu ilmu. Bermula dari umur 5tahun aku belajar di  Tadika Kasih Sayang. Nama tadika itu alahai cukup betul kasih sayang nya terhadap aku. kihkih. 7tahun, asyik berkenalan dengan kawan-kawan baru yang lagi ramai di dalam sebuah sekolah iaitu SK Taman Tasik.   13tahun, SMK Taman Tasik aku banyak melibatkan diri aku ke arah kesukanan sahaja biasa la orang kuat, sampai sekarang aku suka sukan ! 

18tahun, Kolej Komuniti Jasin aku pegang segulung Sijil Perakaunan Perniagaan, cita-cita dulu nak jadi akaun tetapi tidak kesampaian apabila pada usia 20tahun setelah memasuki Politeknik Seberang Perai aku bersambung jurusan Diploma Pengajian Perniagaan. So akaun tu dah terlari, now tengok muka aku je muka tebaii, tengok muka aku je banyak cakap, jadi muka aku suatu hari nanti akan mencari seorang usahawan. InsyaAllah. Macam-macam kerenah, perangai, pelik kawan yang aku ada untuk dijadikan kawan, musuh, biarkan sahaja. Kihkih


Dear friends
We laugh at the randomest things, You know my ugliest side, haha shhhhhhhh keep it secret girls, Bocor rahsiaa siapp ! Even though we're disagree sometimes, we never fight, never ! When i'm sad, you were always there to make sure i'm okay. Thanks for being my friends.

Tanpa kawan-kawan aku, aku takkan berada sama tahap dengan mereka yang berusaha atas hasil titik peluh sendiri dan bersama-sama. Aku sangat beruntung, untung bhai ! Mereka la yang the best for ever. InsyaAllah aku harap one day kita akan jadi rakan kongsi. Amin. Untuk semester akhir ni, kita akan pulun habis semua tenaga okay. Cakkk, I love you Anis & Safiyah, thanks a lot. Much love ;)

Thank you for reading !

5 comments:

  1. rndu kgkawan. xleh berenggang. huhu

    ReplyDelete
  2. Cik zack : mmg you, mmg tak kan boleh berenggang, kihkih. Kan best kan zaman2 skrg time study ni. penuh kejutann :)

    ReplyDelete
  3. hiya and welcome nedylove.blogspot.com blogger found your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://bestwebtrafficservice.com they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Mike

    ReplyDelete
  4. i love u tooooo syg..muahhh..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayy, sayang menyayang cinta dikenang. haha :)

      Delete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)