Friday, March 2, 2012

Family : Mama

Assalamualaikum

Setelah habis decide, planning bagai, shared duit semua. My sisiter and I had decided to buy handphone Nokia Asha 200 for MAMA. Alahai murah je babe. Itu je mampu bagi seorang student dan seorang pekerja baru 3 or 4 bulan. Guess what, Mama dapat je hadiah ini terus melonjal lari-lari ke Abah aku untuk memberitahu dia dapat new phone. Amboi kemain suka ye Mama. Itu sahaja Kakngah & Kaklong mampu bagi buat masa sekarang supaya Mama tidak perlu lagi lah memikirkan nak beli phone bila, bila dan bila. Kan? Haaa, anak-anak Mama tryingg so hard untuk ringankan beban sikit demi sikit yang ditanggung oleh Mama selama ini. 

Okay Mama, gunakan phone itu sebaik mungkin tau. Kakngah dah la belikan white colour, nak beli pink colour boleh pula tak masuk in Malaysia. Haihh benggang aku masa itu tak bertempat. Nak juga kalau boleh pink colour. Nak pink colour ! HAHA.

Kalau pink colour lagi awesomeee kann. But white colour pun lagi okay dari balck colour. Apa pun tak boleh. Tak nampak special langsung phone tu terus. 

Alololo mama bersama adikku, Amirul.

Masa aku nak beli handphone untuk Mama aku ini kan, macam beli ikan dekat pasar sekejap nya survey. Dapat yang terbaik terus beli on the spot ! Wow miracle betul masa itu. Tapi memang aku pergi survey kedai Nokia terus la. Takut nak sergahh kiosk/stall yang kecil-kecil tu. Haha sekejap gila beli ! 

Dah malas nak bebel, see ya !

P/S : Abah, jangan jelous dengan Mama tau. Nantikan next suprise in our new houseeeeeee. Okay ?

2 comments:

  1. hahahhha dah dpt byg kan mcm mana reaksi acik ana berlari huhuhu..

    bagus kalian nih :)

    ReplyDelete
  2. Kak elin : Ha ha ha tahu takpe, nadiah tgk reaksi dia mak ai terkejut beruk nadiah tauu. HAHA. sakan happy bebenor dia. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)