Tuesday, January 10, 2012

Holiday Trip : Cameron Highlands

Assalamualaikum

Sudah cuti-cuti Malaysia ? Aku sudah cuti-cuti di Cameron Highland. Okay, how the place? how the conditions? How the weather? Emm very interesting for me because there is very cold. Sampai aku kena beli dan pakai sockhand tak pasal-pasal. Badan tak la sejuk mana. Haha. Okay, let's read !

On Saturday 7 January 2012
First point - Going to Air Terjun Lata Iskandar. Apa lagi, masa untuk mandi-manda !
Second point - Check-in rehatkan badan, at 8.00 pm cari makanan di pasar malam. Dapat beli sockhand aku berharga RM6. Murahhh sebab ada gambar strawberry ditelapak tangan aku itu. Comel.

On Sunday 8 January 2012
Cameron ada tempat yang menarik, kalau korang nak pergi mesti ada pentunjuk arah ke mana gerai-gerai, tempat murah, yang best, bersih untuk disinggah-singgah. Alhamdulilah, masa tu ada seorang classmate aku tahu-tahu tentang cameron ini sebab baru pergi 1bulan sebelumnya I think. Hehe. First thing to do, check-out dari Apartment Camelia area Tanah Rata itu around 10 pagi. Keluar apartment apa lagi sesi bergambar sakan dengan classmate semua. aumm aumm aumm ready guys ! Cakkk.

Introducing myfriends : Amirul, Shakeel, Zamri, Aizat, Hawa, Deqnan, Yant, Shiro, Safiyah and Anis.


After check-out, terus vromm vromm tempat dituju ialah Ladang Tea, Cameron Highlands. Yang pernah korang lihat, rasa dan pegang kotak bagi tempat ini ialah Cameron Valley. Perasan tak? Ala yang ada perisa strawberry. limau & dll. Kat sini boleh jalan-jalan sahaja, tak boleh plucking. Jadi koran g boleh jalan-jalan lihat permandangan, ambil klik klik klik gambar muka korang untuk Facebook. Wooooo :D

My advive for u'olls, bagi kaum wanita-wanita semua kalau nak pergi sini tak payah pakai kasut tumit tinggi atau weedges sebab kasut korang akan musnahhhhhh ! Tanah itu agak curam dan banyak batu batu so rosak kasut u'olls yang mahal itu. Hehe.

This is the perfect photo

Tengokkkk. sangat cantik permandangan dekat Ladang Tea ni. Lagi-lagi sejukk nyaman auww. Terindah sungguh saat-saat dengan kawan-kawan class. Trip yang betul-betul menjadi sebab semua bagi committmen yang sangat kuat. Semua no hal ! Loveyou guys.

Next going to Pasar Siang. Yes, ini la tempat yang wanita-wanita suka. Beli souvenir untuk orang yang diingati dan disayangi. Adik, strawberry ada bantal strawberry ada, sayur-sayuran ada tea kotak ada tea serbuk ada keychain ada hey u'olls semua ada ! Mata pun rambang nak beli apa pergi kedai mana. 


Going to Taman Rama-Rama, auww por little butterfly.

Yummy yummy, strawberyy errkk kalau boleh nak je petik-petik, gerammmmm betul aku tengok. U'olls apa lagi takkan tengok gambar aku je dah terliur kan? Go for it grab the strawberry babe ! Cameron Highland are calling youuu.

Done story my holiday trip. Readers, jangan lepaskan peluang bercuti bersama keluarga, rakan-rakan dan pasangan anda disana. Takecare and stay tune !

5 comments:

  1. Nikisa : yup, mmg best tau dear.

    Aida : Thankyou honeyyy. :)

    ReplyDelete
  2. Nikisa : Nnti u ada masa free, pergi la okayy. hehe ;) mmg sgt sgt best kannn.

    ReplyDelete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)