Tuesday, October 18, 2011

Youth Entrepreneur Challenge Camp

Assalamualaikum
3week ago punya cerita, baru sekarang aku nak update untuk tatapan korang semua. Sorry la, aktiviti dah sekian lama sudah baru nak kemas kini didalam belog kesayangan aku. Nak jadikan cerita moh moh baca cerita aku, okay? Gogogo.

24 September 2011- aku menyertai camp. Wuhuu sudah lama aku tak sertakan diri dalam aktiviti yg seakan mencabar gitu. Last semester aku hanya melibatkan diri dalam Usahawan apa benda nth namanya menjual kek, kain di hari konvo. Program ni for business student memantapkan diri untuk tempuh dunia luar & perlu reka produk yang kreatif, inovatif and success kot.

Aktiviti dilakukan di Taman Negara Pulau Pinang. Wuhuu 1st time pergi jejak ke sana. Quiet fun but sedikit bosan. Bila ice-breaking aku ada group. Nama group aku sure korang tergelak : 2 ALAM. Berkisahkan usahawan kami iaitu Dr. Rozmey. Yeahhh ! Ohh aku lupa. Before start the activity,  aku dapat Mummy Pinang. Kau ada ? Dapat secara percuma, tak payah nak cari pun, orang bagi. Nak tengok tak mummy kita, relex lu.

Jom layan picture yang sempat direkod oleh aku dan camareman kite, sumber diperolehi sedikit dari budak Suhazainul ini. *Jgn marah kite tumpang copy ye.

Kampung nelayan, memang indah tempat ini. Nampak bot-bot nelayan yang bermacam-macam bot. Haih ada abang machooo tu sasa badannya. orang kuat nelayan kan kena la sasa.

Kalau korang perhatikan, tengok betapa fokus nya muncung aku untuk memahami konsep apakah group member aku ni nak buat apa. Perghh aku tak kreatif mana nak buat jahit-jahit ni. Gua gagal bhai ! Hihi. Love the moment. Memang kalut masa ini nak reka produk apa. By the way, sorry tak dapat nak tunjuk kan produk we all. Antara bahan yang sempat di reka dgn penuh kasih sayang ialah cop mohor, patung sawah padi yang modern, popuri (aku tak reti eja) & crown.

*Yang pasti, beg mahal aku wahhhhoaa cantik di pamerkan disituu. Fewit :)

Apa gelak-gelak? Tak pernah tengok aku masak ke. Hello, see the hand & face. Alhamdulilah.

25 September 2011 - Next morning, breakfast with mumy, safiyah and ema. You know what, mummy mmg the best dia bagi menu roti bakar but special nya ialah tentang roti bakar telur setengah masak diatas. Nyummy. sedapp kot. Serious gua cakap lu ! Try buat tau. Tau?

Next activity apa lagi as always setiap camp ada buat macam tu kot. Time for sukan Yea yea yea ! Dah macam masuk kelab kebudayaan / teater. Yang penting, aku mesti berada dihadapan. haha :D
After sukan apa lagi bedal Ice-cream paddle pop wow paddle pop wow ! Sejuk nya anak tekak masa itu sambil berjalan titian pantai. Introduction in this picture : Me, Safiyah & Fasilitator kita (Sparks)

Alololo comel, anak siapa ni ye. Dah macam trip sekolah menengah kan.

Daaaaaaa ! This is my mummy. Betul betul orang penang pure punya la. Tengok muka pun korang dah tahu kan. Mummy Latifah Bee, nama sangat glamour. Alhamdulilah thankyouu, kalau korang jadi anak mummy ni taktahu aku nak cakap. 1 hari 4kali makan kot. 2hari menginap di rumah mummy buncit perut haa. Makan, makan dan makan aje la mummy tahu nak bagi kami bertiga makan. Mummy has done a great job ! Love you mummy.  

Otherwise, aku ada belajar masak cara orang penang. Actually semua sama je masakan but bila orang penang itu tambah itu tambah ini untuk jadikan lebih sedapp. Tapi memang sedapp pun. Superb. Thanks mummy.
Tepat pukul 3, waktu untuk pulang. Ramaikan yang join, ce cari mana aku, kalau dapat tu mata you all mmg the vasss gitu. Class kau nyah ! :P

Nak pergi camp lain pula yang lagi fun fun ever after. Okay story end. Penat dah bebel untuk hari ini. 
Thanks for reading. =)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)