Wednesday, May 18, 2011

My convocation =)

Hell-O semua. Saat-saat yang dinantikan. I'M GRADUATE !




That time memang hari yang paling seronok sebab dapat jumpa kawan-kawan lama, pensyarah. siap terus bagi hadiah sempena hari guru lagi tau. Happy Lecturer Day's. hee. Memang comel dapat bertemu kembali. Yang tak tahan semua ada komitmen masing-masing sekarang. Ada yang sambung berlajar macam aku ni, ada yang kerja and ada yang duduk rmah besarkan badan. 

Yang tak tahan masa jumpa. Jumpa mata terbeliak. "Wehh, kau dah besar kann. Duduk rumah besarkan badan je tahu ye" and "Gila berat badan kau naik" and "Bila nak kurus macam nie kalau makan camni babe". Sampaikan lecturer aku menegur kawan-kawan aku yang lain sebab badan ramai berisi. Bila aku bertanya kepada lecture aku tentang body aku nie. They said "Eleh nadiah ni dari dulu sama aje maintain". Memang macam ni la bentuk badan aku dari dulu sampai sekarang. Yela kan, aku duduk Penang tu rumah sewa tingkat 4, mmg tak dinafikan lagi aku bersenam setiap hari, setiap pagi, setiap petang dan malam. Errr :/

Okay, back to the story. Aku memang suka melencong sikit bila b'cerita ni. Hampeh betul. Yeah, Tiba melaka hari khamis meman awesome naik bas dalam kelam kabut sebab lambat. Naik baik tak tertinggal bas. Alhamdulilah dalam masa 1 jam 20 minit aku selamat sampai di Melaka. Horey guys, aku datang melaka balik ! Time raptai konvo just fine. Now, hari betul-betul my convocation.


Thanks abah and mama datang melaka bagi support yang sangat terbaik. Terharuu. And the flowers, thanks a lot. still wangi bau sabunn tu. Sebab bunga itu diperbuat dari sabun yg telah diukur sweet punye. 

 See so sweet kann bunga mama aku kasi ni. Terharu bangat dehh !


Aku ni memang suka update phone. engok siapa-siapa aku nak roger . Baru kelaur dewan terus check phone lintang-pukang. received call and text tak banyak mane pun. Duduk dalam dewa tu aku tak bawak phone. Blank terus otak dalam dewan tu. 

The sweet moment, bila konvo b'langsung sambil tunggu giliran ada la bunyi yang agak menjengkelkan di belakang aku nie. "krohhhhh krrohhhh krrrohhh" sekali aku toleh belakang. Mak aii, kepala budak lelaki semua lentok terus sampai berdengkur satu dewan boleh dengar. Masa tu ramai gelak. 

Angka giliran aku nak naik pentas adalah 1537. Nasib baik punggung aku ni kebal lagi boleh menahan duduk lama-lama dalam tu. Dari pukul 8 bermula majlis gedebak gebebukkkk giliran aku naik pentas pukul 12. Errr sakit nak tunggu lame-lame. =)


Sorry babe, this time tak banyak bergambar. Ni aje yang dapat aku kongsi kan sempena my convocation day. Hopefully tak ada siapa marah or benggang o kuciwa dengan aku ok. Gambar atas nie bersama adik aku yang comel tapi nakal tapi gedik plus manja lebih. 

From now onwards, seriously to say i will more pay attention in class to get a good result. I must think fowards. Because i love you guys. Merepek malam-malam macam aku ni dah biasa kot. Hee i miss you guys.

Thank you for reading.

8 comments:

  1. dah konvo.bestnye.tahniah! :)

    ReplyDelete
  2. thniah..beshny da knvo..xsbr la nk knvo jgk..hehe

    ReplyDelete
  3. SEKALUNG TAHNIAH UNTUK MU.....

    ReplyDelete
  4. waah..dh graduate..thniah...

    ReplyDelete
  5. okay, sangat best dah convo.
    marbruk a'laiki ! =)

    ReplyDelete
  6. tahniah thaniah untuk hari graduasi ;)

    ReplyDelete

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)