Monday, April 4, 2011

Penang : Mula kenalinya PART I

Salam you all :)

Here we go guys, mula membebel tahap laju gila-gila.
Starting plan, nak pergi play bowling. Then idea come, nak pergi jalan-jalan Balik Pulau because Fizah excited nak naik ferry. Tgu bas muka dah pucat lesi. Bayangkan, pagi-pagi dah gerak pergi bustop. *Muka selenge ayam kot. 

Semua nak update phone sahaja. Muka bangun tidur, ceria.

Dah sampai hentian jetty butterworth, nak naik ferry kena pay RM1.20 for adult, for children RM 0.60 only okay. Murah kan? But kena byr pakai duit syiling. Kelam kabut aku geledah duit syiling dalam beg gedabak tu. Dah byr lintang pukang lari-lari anak ayam naik ferry. Ferry nak jalan dah weyy. 

Orang jakun seperti aku cmni la duduk je kat tepi tu tengok laut. 

Then we arrived. *5 minutes kami blur together. Err mane nak pergi ni. Buat muka tak malu redah je tanya abang-abang Rapid Penang tu. Jgn main-main gua berani ok.

Aku : Salam bang, nak tanye. Queensbay naik bas ape eh?
Bang Rapid : Ohh naik bas rapid 401E. 401E tau.
Aku : Okay set, aaa kat sini tempat mana yang best eh? Sbb kitaorg dtg sin nak jalan-jalan. *Buat muka comel.
Bang Rapid : Pergi la Batu Feringgi ke, Tanjung Pahang ke.
Aku : Dah mcm nak g Pahang je bang oi. Okay tak apa la bang. Tq ye :)

Sampai Queensbay, whoaaa time for eat ! Makan semua tak ingat dunia terutama aku la. Beli tako-tao, then beli auntie anne's. errr sedapnyyaaa. Kawan-kawan tahu makan Mc'd je lah. tu makanan feveret dorang. Aku bukan peminat setia Mc'd sebab aku tak tau nak makan ape. Lg satu nak pesan, aku bukan kaki burger. Kalau kawan ajak makan burger kan. Aku just pesan belikan Benjooo. Itu lebih sedapp kan?

Muka mula-mula start nak makan mcm ni la
 Mereka kata handphone aku semak je letak atas meja. Nak bagitahu ni, phone pink tu hasil duit kerja aku. Yehoo bangga sekejap. Yang phone putih hasil duit PTPTN. Tak bangga langsung.
 TAKO-TAO feveret aku. yummy Unagi :)
 Ini dari Bakery's History, looks niceee isn't
 Muka kekenyangan, sampai aku hanya mampu berdiam diri

Nak pergi tonton wayang, tapi macam tak syok nak luangkan masa bersama kan. so cancel tengok wayang. Plan baruu nak karaoke plak. err karok karok boleh pecah suara aku ni. Tengok bayaran karaoke tu, terus cancel mahal sgt. Tak mahal mane pun tapi duit tak cukup. Student la katakan. Ayat nak pasrah jee aku ni. Last-last main game tokennn. 

Turn aku dah habis main. Aku sampai naik seram tengok dorang main game tembak labah-labah. Cool babe.

That day mmg gila kejar masa sangat-sangat. sbb kwn-kwn aku ni duduk asrama so kena la balik before pukul 7malam. Kalau tak anda di samannnnnn ! Ntah ape-ape la peraturan mereka ni. Errr. Masa untuk ke pantai telah bermula. Jeng-jeng aksi pun makin rancak.

 Dah macam minah abar aladdin mane ntah sesat.
 Ohh my paparazi everywhere !
 Rojakkk, nyummy makan makan makan wajib !
 Obviously, penat tapi betul betul puas hati.
Cik Ain, dia ni tinggi. Nak tinggi macam dia nak kurus macam dia, boleh tak awak?

Jam menunjukkan tepat pukul 5 petang. so we have to go back Butterworth. Suddenly, nampak bas 401E lalu selamba badak. Err laju plak tuu. Then kawan-kawan suruh aku kejar bas. Konon la aku ni keding sedikit mmg laju aku pecut. Whoaaa teringat zaman sekolah aku main sukan lu. Rinduunyaa :)

After that, sampai Polytechnic move to Pasar Malam. Yaeahhh pasar malam, pasar malam ! Aku penat sangat sampai nafsu makan pun tak ada. Aku hanya mampu makan 2 ketul ayam sahaja. Kenyang untuk malam itu. Alhamdulilah janji makan. Diet tu mane ada. korang je sibuk !

That bring me more knowing Penang much better than i expected before this. Next planning, going to Bukit Bendera dengan kereta sewa pula. Lebih advance sedikit. Baru la nampak macam terpelajar. Hik hik. 

Thank you for reading this entry.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment & support. Love you, *bighugs :)