Friday, June 5, 2015

Shopping di Butik Muslimah Online : ZALORA MALAYSIA

Assalamualaikum,

As we know, trend shopping online ni dah jadi kebiasaan & semakin rancak buat masa kini dikalangan rakyat Malaysia terutamanya untuk kaum perempuan. Aaaaaa !! aku pun tidak terkecuali. Mna tidaknya, disebabkan malas nak keluar berjalan dan mencari baju mana yang sesuai & berkenan dihati sangatlah penting untuk kita. Dengan adanya shopping online ini telah banyak membantu unutk memilih busana yang kita mahukan. Just click, click, click & buy ! Duit pun habis macam air terjun.

Yang bagusnya dan berbeza kali ini, para pembeli macam aku ini dan peniaga semakin bijak dan faham tentang kemahuan para pembeli yang menjadikan kaedah pembelian secara online ini suatu cara yang paling menjimatkan dan mudah untuk semua. Bagu pendapat aku, aku lebih suka membeli pakaian, kasut, beg dan mahupun  tudung secara online di butik Muslimah online kegemaran aku. Salah satunya Butik Muslimah Online Terbaik yang aku gemari pastinya ZALORA Malaysia beb !


Di Zalora, pelbagai pilihan yang ada seperti baju kurung, jubah moden, kaftan, blouse Muslimah, skirts labuh, kasut dan banyak lagi daripada jenama-jenama Muslimah terbaik tempatan dan luar negara.



Sebulan lebih lagi kita nak sambut Hari Raya, so cepat-cepat lah pick your own beautiful clothes  & buy more and more. Confirm korang look gorgeous masa hari raya beli di ZALORA. Aku pun rambang nak pilih sebab banyak sangat design yang cantik dan berkualiti. Aumm aumm !


 
 
Meletop kan design ? I suka uolls

Selain barang yang berkualiti yang sangat aku utamakan, haa orang heboh-heboh asyik kena tipu beli barang online tapi di ZALORA aku juga tidak perlu risau dah isu-isu penipuan dari peniaga ini bila membuat transaksi/pembayaran kerana Zalora menyediakan kaedah pembayaran yang selamat atau secure payment malah turut menyediakan kaedah pembayaran cash on delivery. an dan luar negara.



Dan yang paling best, pastinya korang juga sedia maklum bahawa semua online stores termasuk Zalora menyediakan perkhidmatan penghantaran terus ke rumah anda. Haaa direct bagi duit je masa barang sampai di depan pintu rumah korang. Syok kan? Oleh itu, korang tak payah takut & tak perlu lagi bersesak-sesak di lalu-lintas atau membayar petrol dan wang parking. Jimat banyak sgt ! 

Tunggu apa lagi semua, jangan buang masa jom singgah di ZALORA Malaysia. Aku gerenti seyy baju cantik-cantik hanya di ZALORA yo ! Go grab it girls. :)


Thanks for reading !
Love, N

Monday, February 23, 2015

Random #17

Assalamualaikum,

Alhamdulilah, i'm soooo grateful to have my family and you in my life. This will be moreee extra careful :)

Feeling : grateful, happy and calm.

Wednesday, December 10, 2014

Instagram : @nadiahrostam

Assalamualikum,

Hello fella's, do remember me?

If you do, good alhamdulilah. kita sayang awak :)

Dipendekkan entri kali ini, aku dah instagrammmmmm. Well, berbekal duit gaji sendiri, baru dapat hadiahkan diri ini dgn telefon bimbit ASUS Zenfone 5.

Dapat juga aku m'wujudkan satu lagi media sosial dalam kehidupan aku.


Jangan malu untuk follow aku,
Instagram : @nadiahrostam
xoxo

Thank you for reading !
Love, N

Monday, November 3, 2014

Niat Puasa 'Asyura

Assalamualaikum,

Alhamdulilah, kesempatan hari ini kita berjumpa lagi dilaman sesawang belog aku ini. Aku masih sihat, segak, ceria dan bertenaga seperti selalu. Long time no see babe. Yeah, i know u miss me, right? 

10 Muharram
Aku berpuasa hari ini
Dan esok aku akan berpuasa lagi selepas puasa asyura
Disebabkan aku terlepas puasa sunat pada 9 & 10 Muharam ahad lalu
Jadi digalakkan untuk berpuasa pada 10 & 11 Muharram
Yang dapat membezakan kita diantara kaum Yahudi yg berpuasa pada 10 Muharram sahaja

Bagaimana nak niat puasa 'Asyura?


Apa yang aku dipahamkan, berpuasa pada hari 'Asyura ni niat dari hati, tak dilafazkan pun tak apa, InshaAllah, keberkatan berpuasa pada hari 'Asyura ini , "dapat menghapuskan DOSA tahun yang telah berlalu". Semoga kawan-kawan dipemudahkan sepanjang berpuasa ye.

Ameen.

Thank you for reading.
Love, N